Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Borsmentaolaj : jó izomgörcsre, fáradt lábakra és megfázásra
  2023-12-17 20:55:53, vasárnap
 
 



A borsmentaolaj rendkívül sokoldalú, mivel nagyon sokféle betegség megelőzésében és kezelésében lehet a segítségünkre. Mutatjuk is, milyen betegségek esetén számíthatunk erre a remek illóolajra.

Ahogy öregszünk, úgy egyre jobban ritkul és gyérül a hajunk és mintha a növekedésben is megállna. Pedig sokan nem szeretnék csak azért levágatni a hajukat, mert elértek egy bizonyos kort. Ilyenkor nagy hasznát vehetjük a borsmenta-illóolajnak, merthogy elősegíti a haj növekedését. A borsmentaolaj ezen kívül táplálja a sérült hajat és vastagabbá varázsolja a vékony hajszálakat. Mentolt is tartalmaz, amely egy erős antiszeptikus szer: csökkenti a fejbőrön megtelepedő gombák kialakulásának az esélyét. Ez azért előnyös, mert sok esetben a fejbőrön tanyázó gombák okozzák a hajvesztést és a haj ritkulását.

Hogyan használjuk a borsmentaolajat?
Cseppentsünk 2-3 cseppet a samponunkhoz és a szokásos módon mossunk hajat.

A borsmentaolaj leheletfrissítőként is nagyszerűen működik. Segít elpusztítani azokat a baktériumokat, amelyek fogszuvasodást és szájüregi fertőzéseket okoznak. A borsmentaolaj ugyanis antimikrobiális hatásokkal rendelkezik, ami sokat segíthet az orális egészség fenntartásában.

Azok számára is nagyon hatékony lehet ez a gyógynövény, akik IBS-ben, azaz irritábilisbél-szindrómában szenvednek. Ilyenkor azonban nem az illóolajat kell fogyasztani, merthogy belsőleg tilos ezt az olajat alkalmazni, hanem kapszula vagy tabletta formában nyújthat hathatós eredményt a borsmenta, de a gyógynövényből ízletes teát is készíthetünk. A borsmenta ugyanis csökkenti a vastagbél görcseit, és segít a belek izmainak ellazításában, csökkenti a puffadást és a fokozott bélgázképződés kockázatait.

A borsmenta gyulladáscsökkentő, köptető és élénkítő hatásokkal is rendelkezik, így nagyon hatékony lehet az allergiával szemben. Segít az orrjáratok izmainak ellazításában, illetve az orrjáratok és orrmelléküregek megtisztításában, így csökkentve az allergia okozta kellemetlen tüneteket. A gyógynövény segíthet a krónikus gyulladásos rendellenességek orvoslásában, például az asztma és a hörghurut természetes kezelésében.

A borsmentaolaj emésztési zavar esetén is a hasznunkra lehet, mivel karminatív tulajdonsága segít a fölösleges gáz kiürítésében a gyomorból és a belekből, ily módon pedig nemcsak a puffadást szünteti meg, hanem a hasi fájdalmakat is. Nincs is más dolgunk, mint néhány csepp borsmentaolajat a hasunkra masszírozni. A mentatea fogyasztása is javasolt, ugyanis már régóta a gyomorpanaszok egyik ellenszere.

A borsmenta mentoltartalma számos légzőszervi problémát tud enyhíteni, ilyen például az orrdugulás, az asztma, a hörghurut. Masszírozzunk hordozóolajjal elkevert borsmentaolajat a mellkasunkra, de az aromadiffúzorban történő használata is nagyon hatékony.

Fájó, sajgó lábak esetén adjon néhány csepp olajat a lábfürdő vizéhez, hogy enyhítse a fájó, duzzadt és túlterhelt lábakat.

A borsmentaolaj nemcsak befolyásolja, de javítja is a mentális tisztaságot és növeli az energiaszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: aromadiffúzorban, megtisztításában, rendellenességek, borsmentaolajat, orrmelléküregek, antimikrobiális, fenntartásában, gyomorpanaszok, irritábilisbél, bélgázképződés, kialakulásának, hordozóolajjal, mentoltartalma, fogszuvasodást, gyógynövényből, energiaszintet, masszírozzunk, megelőzésében, borsmentaolaj, ellazításában, baktériumokat, segítségünkre, antiszeptikus, tulajdonsága, mellkasunkra, kiürítésében, befolyásolja, samponunkhoz, növekedésben, elpusztítani, számíthatunk, szindrómában, orvoslásában, cseppentsünk, készíthetünk, fertőzéseket, borsmentaolaj rendkívül, remek illóolajra, bizonyos kort, borsmentaolaj ezen, sérült hajat, vékony hajszálakat, erős antiszeptikus, fejbőrön megtelepedő, fejbőrön tanyázó, szokásos módon, borsmentaolaj ugyanis, orális egészség, illóolajat kell, olajat alkalmazni, gyógynövényből ízletes, borsmenta ugyanis,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png kislány  Png cica  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Png kislány  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Segítsük barátainkat, hogy meg...  képre írva  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Éretlen vers  Png virág  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem méltó hozzád  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Lóhere  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Csak a fogyatkozás látható  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mi lenne ha  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Tanuld meg ezt a versemet  Soha ne kedvezz...  Szép álmokat!  A sors  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png férfi  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
borsmentaolaj rendkívül, remek illóolajra, bizonyos kort, borsmentaolaj ezen, sérült hajat, vékony hajszálakat, erős antiszeptikus, fejbőrön megtelepedő, fejbőrön tanyázó, szokásos módon, borsmentaolaj ugyanis, orális egészség, illóolajat kell, olajat alkalmazni, gyógynövényből ízletes, borsmenta ugyanis, vastagbél görcseit, belek izmainak, fokozott bélgázképződés, allergiával szemben, orrjáratok izmainak, allergia okozta, gyógynövény segíthet, krónikus gyulladásos, hörghurut természetes, borsmentaolaj emésztési, hasznunkra lehet, puffadást szünteti, hasi fájdalmakat, hasunkra masszírozni, mentatea fogyasztása, gyomorpanaszok egyik, borsmenta mentoltartalma, aromadiffúzorban történő, lábfürdő vizéhez, borsmentaolaj nemcsak, mentális tisztaságot, aromadiffúzorban, megtisztításában, rendellenességek, borsmentaolajat, orrmelléküregek, antimikrobiális, fenntartásában, gyomorpanaszok, irritábilisbél, bélgázképződés, kialakulásának, hordozóolajjal, mentoltartalma, fogszuvasodást, gyógynövényből, energiaszintet, masszírozzunk, megelőzésében, borsmentaolaj, ellazításában, baktériumokat, segítségünkre, antiszeptikus, tulajdonsága, mellkasunkra, kiürítésében, befolyásolja, samponunkhoz, növekedésben, elpusztítani, számíthatunk, szindrómában, orvoslásában, cseppentsünk, készíthetünk, fertőzéseket, légzőszervi, allergiával, rendelkezik, gyógynövény, fogyasztani, fájdalmakat, masszírozni, nagyszerűen, fogyasztása, növekedését, kockázatait, hajvesztést, megtelepedő, hajszálakat, kellemetlen, kezelésében, természetes, gyulladásos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.